Onderzoeksrapport: Werkgelegenheid Groningen in 12 jaar met 10% gestegen

11 jul 2019

Arbeidsmarkt

Onderzoeksbureau Atlas heeft in opdracht van de provincie Groningen onderzoek gedaan naar de economische ontwikkelingen in de provincie Groningen. De resultaten, die gebaseerd zijn op de meest recente werkgelegenheidsgegevens, laten zien dat de werkgelegenheid in de provincie de afgelopen 12 jaar met 10% is toegenomen. 

Middenpositie
De onderzoekers concluderen dat de provincie Groningen vergeleken met de andere Nederlandse provincies een middenpositie inneemt waar het gaat om de economische ontwikkeling. In alle regio's in de provincie is de werkgelegenheid toegenomen. Er zijn echter grote verschillen zijn tussen regio's in de provincie. Het Westerkwartier en de stad Groningen laten de sterkste groei zien, terwijl het aardbevingsgebied en Oost-Groningen het minst profiteren van de toegenomen economische groei.

Regionaal economisch beleid
De resultaten van het onderzoek zijn relevant voor de uitwerking van het regionaal  economisch beleid. Daarnaast kan het onderzoek als input worden gebruikt voor de nadere uitwerking van het Nationaal Programma Groningen.

Download
Het rapport is als download beschikbaar.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt