G@W

Met het programma Groningen@Work wil de provincie de regio economisch versterken en daarmee zo veel mogelijk Groningers aan het werk helpen. Het gaat om werk voor jong en oud, voor laag en hoog opgeleiden en voor Stad en Ommeland. De provincie werkt samen met bedrijven, onderwijs- en kennisinstellingen, noordelijke overheden en intermediaire organisaties aan de uitvoering van het programma.

Het programma bestaat uit drie onderdelen, elk met hun eigen doel:

 

Wat kan Groningen@Work voor u als ondernemer betekenen?

Het programma omvat projectensubsidieregelingen en revolverende fondsen, waar u als ondernemer aan deel kunt nemen of een beroep op kunt doen. De provincie kan u ondersteunen met geld of bij het aanvragen van vergunningen, maar brengt ook partijen met elkaar in contact die iets voor elkaar kunnen betekenen. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden. Bekijk ook Groningen@Work In het Nieuws.

IJzebrand Rijzebol, gedeputeerde Economie:

“Onze ambitie met Groningen@Work is glashelder: het stimuleren van bedrijvigheid,  het investeren in mensen en het stimuleren van een aantrekkelijk ondernemersklimaat. Daarbij hebben we vooral aandacht voor het MKB en willen we innovaties vertalen naar bijvoorbeeld de maakindustrie en een toekomstperspectief bieden voor iedere Groninger van jong tot oud en van laag- tot hoogopgeleid. Wij hebben daarbij de inzet van ondernemers hard nodig. Het programma biedt daarvoor mogelijkheden voor ondernemers, met een accent op groene investeringen en werkgelegenheid.”
 

Tjeerd van Dekken (foto provincie Groningen)
Tjeerd van Dekken (foto provincie Groningen)

Tjeerd van Dekken, gedeputeerde Arbeidsmarkt:

“Een belangrijk onderdeel van Groningen@Work is ‘Werkend Groningen’, met als hoofddoel het verbeteren van de aansluiting tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en het bevorderen van de participatie. Het is van groot belang dat mensen een baan hebben. Als je aan het werk bent, heb je het gevoel dat je meetelt in de maatschappij. Werk zorgt ervoor dat je talenten tot hun recht komen en dat je geld verdient om in je inkomen te voorzien. Werk is ook belangrijk voor de leefbaarheid in de provincie. Een goede samenwerking tussen verschillende partijen brengt ons verder.”
 

Brief voortgang G@W, november 2018

546 kB download

Brief voortgang G@W, 21 november 2017

1,8 MB download

Evaluatie Innovatief en Duurzaam MKB...

5 MB download

Programma Innovatief en Duurzaam MKB...

270 kB download

Programma Groningen@Work

8,6 MB download