Lapack uit Musselkanaal ontwikkelt innovatieve palletmachine

Duurzame energie

Arbeidsmarkt

Duurzaamheid

Het bedrijf Lapack uit het Groningse Musselkanaal maakt, onderhoudt en recyclet’ houten pallets, kratten en kisten voor allerlei bedrijven. Als de pallets van een bedrijf naar een klant gaan, gaat er wel eens iets kapot. De pallets gaan dan ter inspectie naar Lapack. Als blijkt dat een pallet gerepareerd moet worden, moesten de medewerkers tot nu toe de pallet, van zo'n 20 á 25 kilo, zelf handmatig optillen en verplaatsen. Lichamelijk zwaar werk dus. Dankzij een nieuwe, innovatieve machine is dit nu niet meer nodig. Deze machine is er mede dankzij een subsidie van 100.000 euro van de provincie Groningen gekomen.

In het filmpje van ongeveer 2 minuten vertelt eigenaar van Lapack Jaap Laning hierover en zegt hierover: "Als je een machine wilt ontwikkelen die nog niet bestaat, dan is subsidie meer dan welkom. Het kost veel tijd en geld en dan is deze subsidie een erg mooie aanvulling. Zonder de subsidie, was de machine er niet gekomen'.

Het bedrijf Lapack uit Musselkanaal investeert in palletmachine

Rol van de provincie

Lapack heeft de subsidie gekregen vanuit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. MKB's die hun product, productieproces of bedrijfssituatie duurzamer willen maken, en daarvoor een innovatietraject starten, kunnen een beroep doen op deze subsidie.